Afrika Filmfestival start op 15 maart

13 Maart 2013

Van 15 tot 30 maart vindt de 18de editie van het plaats. Meer dan 80 films staan op het programma en tal van internationale gasten worden verwacht in Leuven, Aarschot, Haacht, Halle, Lubbeek, Diest en Tienen.Afrika Filmfestival

Het Afrikaans Filmfestival heeft een vaste plaats verworven in het cultureel landschap van Leuven en Vlaams-Brabant. Het festival staat garant voor een kwalitatief aanbod van Afrikaanse films en documentaires.

De cineasten belichten verschillende culturen, landen en  leefstijlen,  van de geschiedenis tot de moderne tijd.

Deze verhalen uit  het Afrikaanse continent worden op allerlei manieren in beeld gebracht: cultureel, historisch, fascinerend, ontroerend, sociaal bewogen of gewoonweg ontspannend. De films werden gekozen omwille van hun vermogen  het publiek te informeren en te begeesteren.

Het Afrika Filmfestival brengt meer dan film, workshops en debatten. De Afrikaanse gemeenschap betrekken bij onze activiteiten is een belangrijk onderdeel. In dat kader wordt voor de tweede keer de 'African Artist Award' uitgereikt.

'We krijgen vaak negatieve en eenzijdige berichten over Afrika. Het Afrika Filmfestival toont de andere kant van dit prachtige continent. Cultuur is hier een middel tot duurzame ontwikkeling en mondiale vorming. Door de creativiteit, hoop, veerkracht en diversiteit van de personages, krijgen we een genuanceerd beeld in plaats van de stereotypen die ons vaak bereiken', zegt Luc Robijns, gedeputeerde voor ontwikkelingssamenwerking en diversiteit.