Bedankt Eva

31 Oktober 2013

Bedankt Eva

  Groen Vlaams-Brabant betreurt dat Eva Brems op 25 mei 2014 geen kandidaat meer zal zijn voor de Kamer. Met Eva verliest de politiek een oprechte vrouw die steeds tot op de kern wilde gaan, zelfs als ze daarmee alleen kwam te staan.Politiek kan je evenwel in snelheid grijpen. Dat maken we allemaal mee. Politiek vereist niet alleen dat je dossiers goed zijn opgebouwd. Het vraagt ook strategische berekeningen, en zorg over hoe je je boodschap over doet komen.  

Misschien ligt, in deze door media gedomineerde wereld, het accent soms wel te veel op de vorm en te weinig op de inhoud.

Eva hield en houdt van de inhoud, en maakt die ook steeds sterk. Ze hield en houdt minder van de strategie en de inspanningen die de hedendaagse politiek vraagt om je boodschap ingang te doen vinden.

Groen Vlaams-Brabant vindt het heel jammer om Eva Brems terug voltijds aan de academische wereld te moeten afstaan. Maar we wensen haar alle succes.

We hebben heel veel van Eva opgestoken, ook als mens. We zijn er zeker van dat zij zich als partner van Piet, als mama van Nathan en Ruben, en als professor mensenrechten  verder zal kunnen inzetten voor een betere wereld.

We wensen het haar van harte en kijken uit naar onze verdere samenwerking.

-het provinciaal partijbestuur-