
'Het is de eerste keer dat zo'n wereldrecordpoging plaats vindt', zegt Luc Robijns, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid. 'De leerlingen gaan, 'gewapend ' met laarzen, speelkleren en werkhandschoenen, de hooilanden vol koekoeksbloemen, de broekbossen en de oevers van de Molenbeek met zijn zeven verschillende orchideeënsoorten, te lijf. Want het Silsombos is grensoverschrijdende topnatuur en een juiste plek voor deze actie'.
De leerlingen komen uit het 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar van de GB Klimop uit Kortenberg, die ook de peters zijn van het natuurgebied, het 5de en 6de leerjaar van het GO! Hertog Jan uit Kortenberg, het 3de en 5de leerjaar van de VB PDC uit Herent, het 5de leerjaar van de GBS Boortmeerbeek, het 1ste secundair van het Vrij technisch Instituut uit Leuven, het 5de en 6de leerjaar van VB Oud-Heverlee, het 5de en 6de leerjaar van VB Kameleon uit Brussel en leerlingen van Profo vzw uit Brussel.
De recordpoging kadert in het project 'Educatief Natuurbeheer', een samenwerking tussen Natuurpunt en de provincie Vlaams-Brabant.
Op 8 februari nemen zo'n 400 leerlingen deel aan de actie voor het wereldrecord 'natuurbeheer' in het Silsombos.
Brecht Laukens van Natuurpunt verwelkomt iedereen en geeft uitleg over het Silsombos en de wereldrecorddeelname.
Luc Robijns, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid, geeft uitleg over het project 'Educatief Natuurbeheer'. Daarna ondertekent hij het bord 'Wereldrecord Natuurbeheer'.
Ten slotte gaat hij, samen met de kinderen, naar de houtkant waar ze hun recordpoging ondernemen.
We nodigen u graag uit op dit persmoment.
Adres: Lelieboomgaardenstraat
ter hoogte van het Tennisterrein
Erps-Kwerps (Kortenberg)
Reacties
Aanmelden via
Facebook Twitter