Groen! Vlaams-Brabant verkiest Leen Van Aken uit Londerzeel als voorzitter en Stef Boogaerts uit Begijnendijk als secretaris.

23 September 2010

Groen! Vlaams-Brabant verkiest Leen Van Aken uit Londerzeel als voorzitter en Stef Boogaerts uit Begijnendijk als secretaris.

Leuven, Dinsdagavond 21 september verzamelden de leden van Groen! Vlaams-Brabant voor een algemene ledenvergadering waarop het nieuwe bestuur werd samengesteld. Huidig voorzitster en provincieraadslid Leen Van Aken werd met een grote meerderheid in haar functie versterkt. Stef Boogaerts, schepen in Begijnendijk, werd verkozen als provinciaal secretaris. Leen Van Aken, provincieraadslid uit Londerzeel was de voorbije jaren reeds provinciaal secretaris en vervolgens provinciaal voorzitter. Zij wordt nu in haar mandaat bevestigd door de leden. Leen stelt: "Groen! is de enige partij die in alle heikele dossiers de kant kiest van de solidariteit. Wij komen op voor diegenen die geen lobby hebben: de natuur, de zwakkeren in de samenleving, gezondheid." Leen vindt dat het provinciale niveau hierin een sterke rol kan spelen: "Voor mij is het belangrijk dit met zachte, maar sterke kracht in politiek te kunnen omzetten. het provinciale partijbestuur is een belangrijke schakel om met bezieling dit kleine en grote groene project in elke hoek van onze provincie mee te dragen. Ik ben er van overtuigd dat de kandidaten voor het provinciaal bestuur mekaar hierin mooi zullen aanvullen. Als voorzitter wil ik dat mee coördineren en ook hierin een schakel zijn."

Stef Boogaerts is reeds verschillende jaren schepen in Begijnendijk. Hij is zowel professioneel als vrijwillig gepokt en gemazeld in natuur-, milieu-, vredes- en noord-zuidbewegingen. Als secretaris wil Stef vooral intern de partij verder vesterken: "Ik ben ervan overtuigd dat ook op bewegingsvlak een provinciaal niveau interessant is. Het kan een directere begeleiding van de basisgroepen verzorgen, omdat het er dichter bijstaat en in een vergelijkbare context werkt."

Na enkele jaren enthousiast en geëngageerd lidmaatschap van het provinciaal partijbestuur is Stef bereid een stapje verder te zetten. Bovendien is het positief dat de nieuwe tandem bestaat uit een man en een vrouw en dat beiden afkomstig zijn uit twee verschillende delen van de provincie. Het voltallige bestuur van Groen! Vlaams-Brabant werd vernieuwd. Ook de afgevaardigden op landelijk niveau werden aangeduid. Leen en Stef geloven er met het nieuwe bestuur in: "we zullen een goede tandem zijn die elkaar aanvult. Bij Groen! is politiek een groepsgebeuren, we zijn dus blij dat we op een enthousiaste ploeg kunnen rekenen waarmee we verder op stap kunnen."

Leen Van Aken,voorzitter Groen! Vlaams-Brabant, 0494474840

Stef Boogaerts, secretaris Groen! Vlaams-Brabant, 0497537992