Hanenbos meent het met Fair Trade. Provincie neemt deel aan week van de Fair Trade.

26 September 2013

De provincie Vlaams-Brabant neemt deel aan de Week van de Fair Trade. Ook heel wat provinciale instellingen doen mee en engageren zich voor eerlijke handel. Het provinciale verblijfscentrum Hanenbos in Dworp 'meent het' en ondertekent de fair trade verklaring op eer. Hiermee engageert Hanenbos zich om fair trade producten aan te kopen voor hun personeel en bezoekers. PISO Tienen biedt haar leerkrachten een fair trade fruitmand aan.  Week van de Fair Trade

Van 2 tot 12 oktober loopt de Week van de Fair Trade. Dat is het moment van het jaar waarop eerlijke handel extra in de kijker wordt geplaatst. Talloze scholen, winkels, horecazaken, bedrijven en overheden organiseren acties om aandacht te vragen voor fair trade.

'Ook onze provincie doet mee', zegt Luc Robijns, gedeputeerde voor ontwikkelingssamenwerking en duurzaamheid. 'Tijdens deze week worden er tal van activiteiten georganiseerd in het provinciehuis en de provinciale instellingen. Zo zal het PISO Tienen fair trade fruitmanden aanbieden aan haar personeel. Verder ondertekenden bijna alle instellingen de verklaring op eer. Ook het Provinciedomein Halve Maan in Diest, Provinciedomein Kessel-Lo, PISO Tienen, CVO De Nobel, De Wijnpers in Leuven, PIVO in Asse, PPK Pamel, PAC in Herent en Onthaalbureau Inburgering Vlaams-Brabant kiezen officieel voor eerlijke handel..

Hanenbos trakteert op een fair trade chocoladefontein In 2009 engageerde de provincie Vlaams-Brabant zich voor de campagne FairTradeProvincie. Om deze titel te behalen moet ze voldoen aan verschillende criteria, zoals een eerlijk aankoopbeleid.

 

'We zijn vast van plan om de titel van FairTradeProvincie in de wacht te slepen. Het provinciebestuur geeft zelf het goede voorbeeld door fair trade producten te gebruiken. En we moedigen ook zoveel mogelijk provinciale instellingen aan om ten minste twee fair trade producten aan te kopen. Ons verblijfscentrum Hanenbos doet dat en zal daarom ook 'officieel' de fair trade verklaring op eer ondertekenen', zegt gedeputeerde Luc Robijns.

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/fairtrade