Mobiliteit

Zuivere lucht en minder auto's, daar gaan we voor. We stappen en fietsen meer en nemen vaker het openbaar vervoer. Zo maken we onze provincie gezonder en de files korter. Hoe minder wagens op de weg, hoe gezonder onze lucht.

  • Fietsers en stappers krijgen onze volledige steun. We breiden het fietsnetwerk uit over heel de provincie. Iedereen moet veilig naar school of naar het werk kunnen fietsen en stappen. Als er minder auto's op de baan zijn, worden de wegen vanzelf veiliger.
  • Meer mensen moeten het openbaar vervoer kunnen nemen. Daarvoor breiden we het netwerk van treinen, trams en bussen uit. We gaan voor meer verbindingen en betere aansluitingen. Zo krijgen meer mensen de kans om de auto thuis te laten.
  • Er gaan stemmen op om de Ring te verbreden. Dat is geen oplossing. Een bredere Ring zal alleen maar meer verkeer aantrekken. De lucht wordt nog meer vervuild en de lawaaihinder wordt erger. Over een paar jaar staan we allemaal opnieuw in de file. Wij kiezen een andere weg.
  • Voor reizen onder de 500 km verkiezen we de bus of de trein. De luchthaven kan niet oneindig groeien. We zetten in op een eerlijke spreiding van de vliegroutes.