Nieuw voorzittersduo voor Groen in Vlaams-Brabant

18 Januari 2015

Nieuw voorzittersduo voor Groen in Vlaams-Brabant

De leden van Groen Vlaams-Brabant verkozen zaterdag een nieuw provinciaal bestuur. Leticia Sere (28 jaar, Meise) en Dieter Van Besien (45 jaar, Haacht) zullen de komende 5 jaar als co-voorzitter door het leven gaan. "Dieter en ik waren voorstanders van een co-voorzitterschap," verduidelijkt Leticia Sere. "Een duo draagt samen de verantwoordelijkheden. Dat werkt beter en biedt meer inspiratie." "Wij willen vooral aanvullend op elkaar werken," zegt Dieter Van Besien. "Leticia is creatief, enthousiast en thuis in de groene thema's zoals milieu en mobiliteit. Terwijl ik vooral pragmatisch en zakelijk ben en de socio-economische thema's kan opvolgen." De nieuwe provinciale co-voorzitters blijven ook hun lokale mandaten verzetten. Leticia Sere is gemeenteraadslid in Meise en uittredend provinciaal voorzitter. Dieter Van Besien zetelt in de gemeenteraad van Haacht, en wordt daar op 1 januari 2016 schepen van leefmilieu, sport, senioren en ICT. Naast het vervullen van statutair verplichte opdrachten willen ze samen met de provinciale bestuursploeg zich volop inzetten om verdere ambities waar te maken.

"En die ambities zijn niet mals," vult Dieter Van Besien aan. "We gaan voor een stijging van het ledenaantal in onze provincie, we willen meer mandatarissen en deelname in zoveel mogelijk meerderheden na de lokale verkiezingen van 2018, en we willen meer Vlaams-Brabantse parlementairen na de verkiezingen van 2019." "Met Groen in het bestuur kan het anders. Dat bewijzen onze schepenen en gedeputeerde bij hun meerderheidsdeelname," aldus nog Leticia Sere. "Wij zullen ervoor zorgen dat de lokale groepen voldoende aansluiting vinden bij belangrijke provinciale projecten (zoals 'Vlaams-Brabant Klimaat neutraal') en vice versa."

De leden van Groen Vlaams-Brabant verkozen zaterdag naast een nieuw provinciaal bestuur ook vertegenwoordigers voor de nationale Politieke Raad en het nationaal partijbestuur.

Nationale Politieke Raad: Stef Boogaerts (Begijnendijk, 52 jaar), Cecile Sillis (Asse, 70 jaar), Fatiha Dahmani (Leuven, 49 jaar), Alain Peeters (Landen, 41 jaar), Caroline Robberechts (Merchtem, 28 jaar), Dieter Van Besien (Haacht, 45 jaar), Lise Van Delm (Kapelle-op-den-bos, 19 jaar), Bram Vandenbroecke (Halle, 31 jaar), Wim Vandewijngaerde (Leuven, 26 jaar) en Heidi Vanheusden (Leuven, 52 jaar).

Nationaal partijbestuur: Bram Peters (Tervuren, 27 jaar).

Contact:

Dieter Van Besien

[email protected]

0475/25.08.46

Leticia Sere

[email protected]

0495/81.27.95