Provincie en Leuven belonen Paridaens voor vergroening school

21 Juni 2013

De Vrije Basisschool Paridaens uit Leuven krijgt van de provincie Vlaams-Brabant een subsidie van 2.918,36 euro voor hun inzet voor natuur op school.  De subsidies die VBS Paridaens krijgt kaderen in het reglement  'Natuur op school'. Hierbij kunnen alle Vlaams-Brabantse scholen die natuurprojecten uitwerken steun van de provincie krijgen. VBS Paridaens uit Leuven behaalde haar eerste MOS-logo in 2011 voor mobiliteit. Dit schooljaar werken ze aan natuurzorg om het tweede MOS-logo binnen te halen. De school werkt mee aan het CONDOR-project van de stad Leuven.'

Dit schooljaar werkten de leerlingen aan een moestuinproject en gingen ze aan de slag met 12 vierkantenmetertuintjes. Deze kregen ze, samen met begeleiding door natuurvereniging Velt, van de stad Leuven', zegt Luc Robijns, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid.

Op maandag 24 juni worden de tuintjes officieel geopend door Luc Robijns, gedeputeerde voor milieu en duurzaamheid, Mohamed Ridouani, Leuvens schepen voor leefmilieu en onderwijs, en de directie van de school.

De leerlingen tonen hun 'groene vingers' in hun vierkantenmetertuintjes.

Het persmoment wordt afgerond met een kleine receptie op basis van zelfgekweekte producten.

Meer info: http://www.paridaensbasisschool.be/leerlingen/projecten/milieu-mos