Provincie steunt Vlaams Opvangcentrum vogels en wilde dieren

08 Maart 2013

De provincie Vlaams-Brabant geeft een subsidie van 10.000 euro voor de werking van het Vlaams Opvangcentrum voor vogels en wilde dieren in Malderen.  Het Vlaams Opvangcentrum voor vogels en wilde dieren (VOC) van Malderen (Londerzeel) vangt jaarlijks duizenden dieren, vogels, spinnen en wilde dieren, zoals reptielen, reeën, eekhoorns of wezels, uit heel de provincie Vlaams-Brabant op. Vorig jaar ontfermde het VOC zich over 6.258 dieren. Het aantal interventies van het VOC voor het ophalen van vogels en wilde dieren stijgt elk jaar.

Er is een permanentie van 24 uur op 24 uur, 7 dagen op 7 om alle gekwetste of zieke dieren te kunnen opnemen en te laten revalideren. 

'Het opvangcentrum van Malderen verricht nuttig en noodzakelijk werk voor het welzijn van dieren. Ze vangen immers dieren op die slachtoffer zijn van het verkeer, hoogspanningsmasten, jachtmisbruiken, ziektes, vergiftiging of illegale vogelvangst. Hun kosten van geneesmiddelen, vervoer en voeding lopen hoog op. Maar ze kunnen deze kosten niet recupereren omdat de opgevangen dieren geen eigenaar hebben. Daarom geven we het VOC een subsidie voor hun werking van 10.000 euro', zegt Luc Robijns, gedeputeerde voor dierenwelzijn.