Red onze openluchtzwembaden - Teken de petitie

Het provinciebestuur wil deze zomer nog het openluchtzwembad van Huizingen sluiten. Ook de zwembaden van Kessel-Lo en Halve Maan in Diest moeten er binnen enkele jaren aan geloven. Met deze petitie wil Groen deze beslissing tegenhouden en de zwemaangelegenheden redden.

Op de provincieraad van 22 maart ligt de beslissing voor om de provinciale openluchtzwembaden te sluiten. Groen wil deze sluiting tegengaan. Er is al weinig openluchtzwemwater in Vlaams-Brabant dat op hete zomerdagen voor verkoeling kan zorgen, de provinciale baden zijn dan ook bijzonder populair. Groen vindt het belangrijk dat iedereen zich kan blijven verkoelen. De provinciale zwembaden hebben een sterke sociale functie: veel mensen kunnen zich geen dure buitenlandse reis veroorloven. Het zwemwater van de provincie is voor al die mensen een mooi en laagdrempelig alternatief. Na de prijsverhogingen voor de zwembaden van afgelopen zomer laat de provincie nu definitief een heel deel van haar inwoners in de kou -of beter hitte- staan.

De provincie haalt aan dat het openhouden van de zwembaden niet op een duurzame manier kan. Nochtans zijn er in België en Nederland verschillende voorbeelden van meer milieuvriendelijke zwemfaciliteiten. Zo zijn ook chloorarme baden mogelijk, die even hygiënisch zijn. Daarnaast pleit Groen al langer voor een zwemvijver in de provinciale domeinen. Daarbij zuiveren de planten op een geheel natuurlijke wijze het water. De provincie hoeft maar het voorbeeld van de zwemvijver Boekenberg in Antwerpen te volgen.

Met deze petitie willen wij samen de sluiting tegenhouden en het openluchtzwemwater in onze provincie redden.

Al 2.137 ondertekenaars!

Ja, ik teken

Door deze petitie te ondertekenen ga je akkoord dat Groen je gegevens verwerkt en bijhoudt volgens haar privacybeleid. Als je aanvinkt dat je e-mails wilt ontvangen, houden we je op de hoogte volgens je interesses. Je kan je gegevens opvragen, laten verbeteren of laten verwijderen.