ROCKVONK FINALISTEN KLAARGESTOOMD TIJDENS WEEKEND

09 November 2013

ROCKVONK FINALISTEN KLAARGESTOOMD TIJDENS WEEKEND

Na vier spannende voorronden en twee boeiende halve finales werden vorige week de zeven finalisten van 2013 bekend gemaakt. Op 7 december strijden Barefoot & The Shoes, Sea Peoples, PolarJacket, Fools & Dirty Lovers, Esther & Fatou, ShyLips en Five Days om een plek op het erelijst van Rockvonk. Tijdens het weekend van 10 en 11 november worden ze klaargestoomd voor de grote finale.Rockvonk

'De focus van Rockvonk is begeleiding, coaching en het leertraject voor alle deelnemende bands. Daarom bereiden zij zich dit weekend voor op de grote finale in Het Depot in Leuven. Twee dagen lang nemen ze deel aan workshops, infosessies en krijgen ze feedback om hun finaleset in ideale omstandigheden voor te bereiden. Zo stomen ze zich klaar voor de finale én voor het verdere verloop van hun carrière, waarin ze nog minstens twee jaar lang door hun persoonlijke coaches begeleid worden', zegt Luc Robijns, gedeputeerde voor jeugd.

Op het programma van het finalistenweekend staat onder meer een professionele fotoshoot, een PA-repetitie, een workshop over online communicatie, begeleiding bij het schrijven van een goede biografie, feedback over de songs en voorbije performances door de jury en een workshop over de werking van de muziekindustrie.

The DeVilles, winnaar van Rockvonk 2011, tonen tijdens de jurybespreking waarom ze vorige keer met de hoofdprijs gingen lopen.

De finalisten van Rockvonk zijn:- ShyLips uit Aarschot- PolarJacket uit Oetingen- Esther & Fatou uit Leuven- Five Days uit Linden- Sea Peoples uit Dilbeek- Fools and Dirty Lovers uit Meise- Barefoot and the Shoes uit Tremelo.