Zennevallei en Pajottenland kleuren drie weken groen tijdens eco-avonden

13 Mei 2009

Verschillende groene groepen uit de Zennevallei en het Pajottenland organiseren tussen 12 en 27 mei mei boeiende gespreksavonden in . Dit rond actuele thema's zoals ecologische economie, groene jobs, duurzame landbouw, leefbaarheid en oplossingen om uit deze crisis te raken. Het worden concrete gesprekken met ervaringsdeskundigen van de denk- en doegroep Terra Reversa of politiekers zoals en

Asse, Dilbeek en Sint-Pieters-LeeuwBart StaesHermes Sanctorum. Een unieke kans om eens van gedachten te wisselen of uw hart te luchten.

Piet De bisschop uit Affligem is een van de initiatiefnemers en licht toe: "Als antwoord op de vragen die we ons allemaal stellen bij de huidige crisis en in de aanloop naar de verkiezingen wilden we enkele boeiende informatieavonden organiseren. Een moment om van gedachten te wisselen, vragen te stellen en meningen te vormen. Geen politiek gepreek maar positieve dialoog. De sprekers hebben stuk voor stuk een origineel verhaal. We nodigen iedereen uit onze regio uit om dit samen met ons te ontdekken."

Gedurende drie weken worden drie thema's aangesneden:

12 mei: Het ecologisch voedselplan: 10 stappen naar een minder industriële landbouw
Over gezonde voeding en duurzame landbouw. Klemtonen voor een haalbaar Europees beleid. Een gedachtenwissel over 10% biolandbouw tegen 2020.

dinsdag 12 mei 2009 om 20 uur - Cultureel Centrum Asse - met Bart Staes en Hermes Sanctorum

20 mei: Kan een ecologische economie de wereld, Europa en onze regio uit de crisis halen?
Een analyse van de verschillende problemen en knelpunten (economisch, ecologisch en sociaal) en een aanzet voor oplossingen.

woensdag 20 mei 2009 om 20 uur - Kasteel La Motte - Sint-Ulriks-Kapelle (Dilbeek) met Terra Reversa en Luc Robijns

27 mei: Een overzicht van de megalomane overheidsprojecten die Vlaams-Brabant voor altijd zullen veranderen: de verbreding van de Ring, de geplande groei van de luchthaven, de bouw van verbrandingsovens en meer. De duurzame alternatieven worden natuurlijk ook besproken.

woensdag 27 mei 2009 om 20 uur - Gemeentelijk Cultureel Centrum Coloma - Sint-Pieters-Leeuw met Eloi Glorieux,Hermes Sanctorum en Erik Torbeyns

meer op onze kalender

meer informatie:
Piet De bisschop
053 67 11 47