Nu zondag in Tielt-Winge: Recordpoging Langste Speelstraat van het Land

25 Mei 2012

Niks zo zalig dan gewoon eens op straat te kunnen spelen?  Maak een speelstraat! Hoe langer, hoe liever. Groen doet het op zondag 27 mei om 11uur (tot 12u). De Groenen nodigen hiermee de gemeente uit om ook in Tielt-Winge speelstraten in te richten, te beginnen met de momenteel verkeersluwe Leuvensesteenweg. Meteen goed voor een nieuw record van 1 km en 250m speelstraat! Groen Tielt-Winge pleit alvast voor een speelstraat van enkele honderden meters aan de Tieltse kant van de werken. Dat kan makkelijk in de weekends en tijdens het bouwverlof tot de werken aan de collector aan de Wingebeek eind augustus voorbij zijn.  

Wat is een speelstraat? 

Een speelstraat is een straat die tijdelijk autoluw gemaakt wordt. De straat of een deel ervan wordt op bepaalde dagen en uren afgesloten voor het doorgaand verkeer. Bewoners mogen de straat met hun voertuig nog in, maar enkel stapvoets.

Speelstraten scheppen meer speelruimte en zijn  gezellig, leuk en veilig voor jong en oud. Ze bieden kinderen en buurtbewoners de kans op afgesproken tijdstippen op straat te spelen, elkaar te ontmoeten, een babbeltje te slaan? 

Waar wachten we op?! Groen stelt voor om in de grote vakantie in elke deelgemeente een speelstraat in te richten. Inwoners, richt uw voorstel aan het schepencollege.

meer informatie bij [email protected],  0484 618 333