Popstoot. Infodag voor musicaholics

19 April 2013

Op zondag 21 april vindt Popstoot in het muziekcentrum Het Depot plaats. Popstoot is het netwerkmoment voor muziekprogrammatoren, festivalorganisatoren, bands en dj's van de provincie Vlaams-Brabant. , zegt Luc Robijns, gedeputeerde voor jeugd.'Met Popstoot brengen we a

lle spelers in het Vlaams-Brabantse muzieklandschap, van jeugdhuizen tot cafés en van feestcomités tot festivalorganisatoren samen om na te denken over het muziekbeleid. Zo willen we een provinciaal netwerk creëren waarbij uitwisseling en netwerking centraal staan. De nadruk ligt op het uitwisselen van bruikbare informatie en praktische tips voor het organiseren van festivals, concerten en muziekevenementen. Popstoot is ook het moment om het provinciale beleid af te stemmen op de wensen en noden van de sector. We vinden het belangrijk om voeling te houden met wat er op het 'veld' gebeurt'

Op deze Popstoot is er speciale aandacht voor alles wat muzikanten en organisatoren tegenwoordig online kunnen bereiken. Nieuwe trends in social media, ideeën en ontwikkelingen op vlak van communicatie en verdienmodellen worden onder de loep genomen.

Twee sessies gaan ook in op hete hangijzers: de geluidsmeters en het provinciaal festivaloverleg.

Programma:

* 13.30 uur - Deuren open

* 14.00 uur - Keynote Niels Aalberts  Zero budget marketing op het internet  Niels Aalberts heeft in Nederland bekendheid vergaard als manager van Kyteman. Door alles op een andere manier te doen, zorgde hij ervoor dat Kyteman aan de top van de muziekscène stond. Op zijn blog "Eerste Hulp Bij Plaatopnamen" deelt hij de opgedane kennis.

* 15.00 tot 16.15 uur - Keuze blok 1

Bandpromotie: online strategieën (debat)  Niels Aalberts, Garcia Goodbye, Hilke Ros (Amatorski), Divan (Hermitage) en leden van Only Seven Left gaan onder leiding van Jan Pauly (Poppunt) in discussie over hun Do It Yourself aanpak en ervaringen rond online promo.

Contentcreatie & -strategie: "Gooi ik alles online?" (workshop)  Saskia Videler geeft uitleg over updates van Facebook of Twitter-accounts.  Ze reikt elementen aan om een goede online marketingstrategie op te bouwen.

De 10Eazy voor beginners: haal alles uit de geluidsmeter van de samenaankoop (Hands on sessie)  De samenaankoop voor geluidsmeters die de Vlaamse provincies samen met De Ambrassade, Formaat en VVJ organiseert loopt op volle toeren. Organisaties en gemeenten kunnen via www.fuifpunt.be/samenaankoop de 10Easy geluidsmeter bestellen.  Amptec, de producent van de 10Easy komt uitleggen hoe men er het maximum uit kan halen.

* 16.30 tot 17.45 uur - Keuze blok 2

Streaming: Nieuwe inkomstenmodellen voor muzikanten? (debat)  Streaming is de nieuwe manier om muziek te beluisteren. Maar verdien je daar iets aan als muzikant? Ook Youtube wordt steeds belangrijker voor artiesten. Christophe Elsekens (Noisesome Rec.), Sander Graumans (Label Manager ), Johan Van Roy (Deezer) en Mars Mertens (OurMusic.biz) hebben het over de voor(oor)delen en nadelen van sites die ze in de dagdagelijkse praktijk gebruiken.

"App of Mobiele website?": Responsive Webdesign (workshop)  Kiezen voor een mobiele website of je eigen app? Responsive Web Design (RWD) is het nieuwe ordewoord.

Tom Claus, Freelance Front End Software Engineer & Technology Evangelist bij Mobile Vikings vertelt er alles over.

Vlaams-Brabants festivaloverleg: uitwisseling tussen organisatoren (workshop)  Bij de organisatie van een festival stoot men wel eens op problemen of nieuwe ontwikkelingen die men moet inpassen: sponsors werven lukt door de crisis niet meer zo vlot, de wetgeving rond gehoorschade verandert, promo voeren is een opgave. Tijdens deze workshop worden de hete hangijzers die in de toekomst aan bod gaan komen en wordt de nood aan overleg en uitwisseling tussen de Vlaams-Brabantse festivals bepaald.

* 18.00 uur - Open Bar 

We nodigen u graag uit op dit evenement.

Adres:   Muziekcentrum Het Depot

            Martelarenplein 12

            Leuven Meer info: www.vlaamsbrabant.be/popstoot